BSO

De Buitenschoolse Opvang (BSO) wordt geregeld door Mikz Kinderopvang. BSO is eigenlijk een verzamelnaam voor; voorschoolse opvang, naschoolse opvang en opvang op schoolvrije dagen.

Waarom BSO?

Deze dienstverlening is bedoeld voor ouders die door hun werktijden niet in staat zijn om hun kind binnen de reguliere schooltijden naar school te brengen of op te halen maar ook niet in de gelegenheid zijn om hun kind tijdens schoolvakanties op te vangen. Indien u van de mogelijkheid gebruik wilt maken om uw kind vóór schooltijd naar een BSO locatie te brengen, dan spreken we van voorschoolse opvang ook wel VSO genoemd.

Met ingang van 1 augustus 2007 is elk schoolbestuur wettelijk verplicht om, indien u daar prijs op stelt, buitenschoolse kinderopvang aan te bieden die aansluit op de schooltijden.

Buitenschoolse opvang wordt op verschillende manieren vormgegeven:

  • voor schooltijd van 7.30 – 8.30 uur
  • na schooltijd tot 18.30 uur
  • tijdens vakanties en op schoolvrije dagen van 07.30 – 18.30 uur

 

Werkwijze BSO

Mikz is een professionele en gecertificeerde instantie die voldoet aan de eisen van de Wet kinderopvang. Buitenschoolse Opvang houdt bij Mikz in, dat uw kind buiten schooltijd in een omgeving komt waar de nadruk wordt gelegd op vrije tijd in een huiselijke sfeer. Het kind wordt de mogelijkheden geboden om zelf bezig te zijn, tot rust te komen, gezamenlijk iets te ondernemen of mee te doen aan een gerichte activiteit.

Tegemoetkoming Kinderopvangtoeslag

Als ouder heeft u niet alleen recht op een tegemoetkoming bij de reguliere kinderopvang. Ook voor Buitenschoolse Opvang geldt dat de overheid een deel van de kosten zal dragen volgens de Wet kinderopvang. De regeling voor de kinderopvangtoeslag is een zogenoemde 'inkomensafhankelijke regeling'.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken om eens te komen kijken, neem dan contact op met Mikz Kinderopvang.

Dodenauweg 2,
5171 NG Kaatsheuvel
Postbus 200,
5140 AE Waalwijk
0416-369660
info@mikz.nl

Ook kunt voor meer informatie kijken op onze website: www.mikz.nl

Hoe zit dit op basisschool de Dromenvanger

Grote kans dat jouw kind straks na schooltijd naar deze BSO wil. Wie hier buiten wil voetballen, rennen, springen of klimmen kan terecht op de grote buitenspeelplaats. Kinderen die graag een meeslepende voorstelling of act opvoeren, doen dat vaak in de speelzaal. Bij slecht weer is het ook daar heerlijk rennen en ravotten.”

Dit voelt vertrouwd!

Voor veel kinderen is het inmiddels een moment om naar uit te kijken: opvang bij BSO Timpantee. We zijn gevestigd in het scholencomplex van basisschool de Dromenvanger en SBO de Leilinde. Ook de peuters van De Bengelenbak komen hier spelen. Op woensdag- en vrijdagmiddag bieden we opvang aan bij de kinderen van BSO Pidie Plokwok.
Na schooltijd vangen we basisschoolleerlingen op in een sfeervolle en gemoedelijke omgeving. De kinderen weten precies wat ze aan ons en aan hun leeftijdsgenootjes hebben. Ze zoeken elkaar op en vinden elkaar in het ondernemen van diverse activiteiten.

Leuke spetter-activiteiten

Als pedagogisch medewerksters kijken we altijd naar de behoefte van het kind: waar bestaat vandaag behoefte aan? Met een luisterend oor spelen we daar op in. Zodra school is afgelopen, vangt ons team de kinderen op in de eigen groepsruimte voor een gezamenlijk ‘thee-moment’. Even bijkomen van de afgelopen dag en daarna weer vol energie aan de rest van de middag beginnen. Vanaf dat moment kiezen ze zelf wat ze graag willen doen. Knutselen of kokkerellen, een spelletje spelen of samen een toneelstuk bedenken.

Een speelzaal en een grote buitenspeelplaats

De opvang vindt plaats in twee groepsruimtes die naast elkaar liggen in het schoolgebouw. Iedereen krijgt alle ruimte om lekker te relaxen en met leeftijdsgenootjes bij te kletsen. Sporten in de naastgelegen speelzaal is ook populair. Daarnaast zijn alle kinderen heel blij met de grote buitenspeelplaats.

Voorschoolse opvang en vakantie opvang

Deze opvang vindt plaats bij Pidie Plokwok in Heusden-Vesting. Daar ben je uiteraard ook van harte welkom!

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar BSO Timpantee of vakantieopvang? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl.

 

 

Peuterspeelzaal De Bengelenbak van MIKZ

“Kinderen die naar de Bengelenbak komen, reiken we op speelse wijze een extra taalaanbod aan. De peuters vinden het leuk om met woorden bezig te zijn. Op deze manier werken we al vroegtijdig aan het terugdringen van een mogelijke (taal)achterstand.”

Ik leer hier elke dag

Peuterspeelzaal De Bengelenbak bevindt zich in een heel kinderrijke omgeving. In het complex zijn namelijk ook basisschool De Dromenvanger, SBO de Leilinde en BSO Timpantee gevestigd.
De tijd die kinderen doorbrengen op peuterspeelzaal De Bengelenbak is leerzaam en vooral erg gezellig. De peuters zoeken elkaar op, doen ontdekkingen en leren spelenderwijs waartoe ze in staat zijn. Opgroeien is ontdekken. Iedere dag staat in het teken van plezier maken en grenzen verleggen. De kinderen dagen elkaar uit en werken op die manier aan hun zelfvertrouwen. Gedurende twee dagdelen komen de kinderen naar onze peuterspeelzaal. Alle ochtenden van de werkweek zijn we geopend.

Doe maar mee met ons

In ons werk als pedagogisch medewerksters stimuleren we de kinderen tot spel. We bedenken activiteiten die aansluiten bij hun belevingswereld. Ieder kind is anders en vraagt om een eigen benadering. Daar houden we rekening mee. We oefenen, experimenteren en ontdekken. De kinderen worden steeds een stukje zelfredzamer en daar letten we op door hen bijvoorbeeld mee te laten helpen met het aan- en uittrekken van kledingstukken of het smeren van de boterham. Het voor - en vroegschools educatieprogramma waar wij mee werken heet Piramide. Hiermee stimuleren we de ontwikkeling van kinderen op speelse wijze. De activiteiten die we vanuit dit programma organiseren, zijn gebaseerd op thema's die aansluiten op de interesse en de leefwereld van de kinderen. We stemmen deze af met basisschool De Dromenvanger. Een aantal keer per jaar sluiten de oudste peuters aan bij een themavoorstelling in samenwerking met de basisschool. Zo worden kleine stappen steeds groter! Op spontane wijze werken de kinderen op deze manier toe naar de basisschool.

Spelen doen we binnen en buiten

Alle speelhoeken op de peuterspeelzaal kennen een eigen thema. De kinderen knutselen er op los in de knutselhoek en spelen vadertje en moedertje in de huishoek. Het is fijn dat ze in een herkenbare omgeving verblijven, daar voelen ze zich thuis. Juist daarom ook zorgen we ervoor dat alle dingen hun eigen plek hebben. Buiten maken we gebruik van een grote speelplaats met zandbak waar het heerlijk taartjes bakken is. Even de benen in beweging zetten kan natuurlijk ook: lekker fietsen of crossen met de trapauto. De kinderen zijn dol op het vele buitenmateriaal dat hier is te vinden. Dankzij de grote buitenruimte kunnen ze daar naar hartenlust mee spelen.

Indicatie

Kinderen met een dreigende ontwikkelingsachterstand wordt de mogelijkheid geboden vanaf 2,5 jaar drie dagdelen en vanaf 3 jaar vier dagdelen naar de peuterspeelzaal te komen. Dat gebeurt op basis van een indicatie van het consultatiebureau.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar peuterspeelzaal De Bengelenbak? Kom dan eens een kijkje nemen op onze locatie. We leiden je graag rond en sturen indien je dat wilt, vooraf een informatiepakket naar je op. Zo kun je thuis alvast meer te weten komen over onze visie en werkwijze. Stuur ons daarvoor een e-mail op klant@mikz.nl

Met vriendelijke groet,
Marloes Verdonschot